Poffertjes mix 20 kg

Vorige Artikel 3 van 3
€ 70,00 (inclusief btw)

Maar hierbij geven we je de tips en tricks om het mooiste resultaat te halen dat je klanten / gasten / kinderen zullen zeggen; de lekkerst poffertjes ooit!  

De kant en klare poffertjesmix is op basis van water.

Ga als volgt te werk;  

Neem een emmer, pan, of beslagkom. Vul deze met een gedeelte (minder dan de helft) met water van 20 tot 32 graden.

Voeg al roerend of kloppen met een garde de mix erbij, en voel aan de weerstand hoe dik het beslag is.  

Het beslag mag niet te dun zijn. Hoe dik moet het dan wel zijn???? Maak het beslag ietsje dikker dan lobbig.

Het beslag is eerst een soort melk, dikker is yoghurt, maar het beslag moet nog ietsje dikker.

Op het beslag verschijnen luchtbelletjes. Als U de garde beweegt en U kunt van de luchtbelletjes streepjes trekken, dan ben je op de goede weg.

Het beslag mag liever iets te dik dan te dun. Een dik beslag gaart sneller.

Een dun beslag blijft langer nat van binnen en kleurt minder mooi.  

Laat het beslag minstens 15 minuten staan voor U het gebruikt. Zijn de poffertjes voor volwassenen, dan kunt U evt een snufje zout toevoegen, dit geeft het poffertje wat meer een bite.  

Laat in de tussentijd de poffertjesplaat op temperatuur komen, als het begint te walmen, dan is de juiste temperatuur bereikt.   Gebruik een speciale vultrechter of een knijpflesje om de dopjes te vullen.  

Om de poffertjesplaat in te vetten kunt U gesmolten roomboter gebruiken met een kwastje, maar dat verbrand snel. Zonnebloemolie is al beter, maar het beste resultaat bereikt U met gesmolten Ossewit ( grote Jumbo supermarkt )   De poffertjes kunt U omdraaien met een poffertjesvork, of een natgemaakte satehprikker.   Als de dopjes zijn gevuld, gaat het beslag rijzen. Als er belletjes op komen, en daarna gaatjes, wordt het tijd om de poffertjes te draaien.   Serveren met poedersuiker en natuurlijk roomboter. Eet smakelijk.  

TIP; Zijn de poffertjes wel droog van binnen ? Prik met de vork in het poffertje vanaf de zijkant, en als er nog beslag op blijft plakken, is het poffertjes nog niet droog.   Veel plezier met het bakken. 

 

Profesionele poffertjesbakker worden vraag naar 1 van onze trainingen. 

Ingrediënten; tarwebloem, magere melkpoeder, voleipoeder ( 2,1 % ) suiker, zout, rijsmiddel: natriumbicarbonaat en monocalciumfosfaat. Droog en koel bewaren.

© 2014 - 2022 FUN-VERHUUR.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel